V petek, 15.11.2019, smo izvedli naravoslovni dan z naslovom Dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Vlada Republike Slovenije je sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane sprejela na svoji seji, 11.1.2012, z namenom, da bi v Sloveniji pridelani hrani dali pomemben pečat. Glavni cilj oziroma namen razglasitve takšnega dne je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.

Dan smo pričeli ob tradicionalni hrani: črn kruh, maslo, med in jabolka. Vsa živila so bila iz našega lokalnega okolja. Pri zajtrku nas je obiskal in nas pozdravil tudi župan gospod mag. Sebastian Toplak.

Ker se zavedamo pomena skrbi za zdravje, so kasneje na šoli potekale številne delavnice s področja zdravstvene in  zobozdravstvene preventive, zdravega prehranjevanja ter duševnega zdravja. Že dan prej, nas je obiskal Jani Pravdič ter z učenci od 5. do 9. razreda izvedel delavnici »Ne nasilju« in O nasilju malu drugače«. Dan je minil v prijetnem in poučnem vzdušju.

Related Images:

Dostopnost