Projekt “365 DNI TELOVADIMO VSI”

V šolskem letu 2023/2024 se je naša šola pridružila projektu “365 DNI TELOVADIMO VSI”, inovativen program, ki si prizadeva za promocijo zdravega načina življenja med šolarji in šolskim osebjem. Namen projekta je spodbuditi redno telesno aktivnost in gibanje med šolskim dnevom ter s tem izboljšati splošno zdravje in počutje v šolskem okolju.
Projekt “365 DNI TELOVADIMO VSI” vključuje naslednje elemente.

  • Vaje in gibalne aktivnosti pred začetkom pouka: vsako jutro, preden se začne pouk, bodo vsi učenci in učitelji imeli priložnost izvajati kratek niz vaj in gibalnih aktivnosti. Te aktivnosti bodo trajale toliko časa, kot traja himna, kar pomeni, da bodo trajale približno 3 minute. To bo odličen način za prebujanje telesa in razgibavanje pred začetkom učenja.
  • Vaje in gibalne aktivnosti tekom dneva: proti koncu šolskega dne se bo projekt zaključil z novo serijo vaj in gibalnih aktivnosti, ki bodo namenjene sprostitvi in zaključku dneva.

Cilji projekta “365 DNI TELOVADIMO VSI” so večplastni. Najprej, želimo spodbuditi fizično aktivnost med učenci, kar bo prispevalo k izboljšanju njihovega zdravja in splošnega počutja. Poleg tega bomo spodbujali tudi timsko delo, saj se bodo učenci in učitelji skupaj ukvarjali s temi aktivnostmi. Projekt bo pripomogel k boljši koncentraciji in zmanjšanju stresa ter s tem izboljšal tudi učno uspešnost.

Več o projektu na spletni strani: https://www.365dnitelovadimovsi.si/

Koordinatorka programa Romana Ros

Related Images:

Dostopnost