Prispevki učencev:

Dragi dnevnik,

danes sem se odzvala dnevu ekologije in sem bila aktivna in zelo vesela, da sem pomagala naši naravi S tem, da sem posadila 4 peške limone. Moje delo ni potekalo, da bi bila sama. Z menoj so se družile moja mami Jožica, babi Kristina ter moja 4-letna sestra Ana. S pomočjo moje mami je uspelo nekaj fotografij, na katerih sem posneta, kako sem bila aktivna pri delu.

Moj dan sem že zjutraj izkoristila za nekaj dobrega in ob tem sem se zabavala ter se tudi kaj novega naučila od moje babi, ki mi je svetovala pri sejanju.

Eva Pulko, 7. razred

——————————————————————————————————————————–

Dragi dnevnik,

ko stojim na dvorišču in opazujem naravo, vidim, da živim v čudovitem okolju. Tega se premalokrat zavedam. Pomislim, da moj odnos do narave velikokrat ni takšen, kot bi moral biti.
Danes smo imeli doma Ekodan. Ker nas je pri hiši več, je bilo zelo veselo in delo hitro opravljeno. Na visoko gredo, ki smo jo pripravili že včeraj , smo posadili solato in posejali korenček. Jaz sem z manjšo lopatko naredil luknjice, Adam pa je posadil solato. Jakob je solato še zalil. Posejali smo tudi korenček. Ker se vreme zadnje dni kar  hitro spreminja, smo visoko gredo pokrili. Tako bo solata zaščitena pred mrazom. Mami je poiskala plastične lončke in pločevinke.  Lonček sem polepil s papirjem različnih barv  in nastal je čudovit lonček, v katerega sem posadil marjetico. Z Adamom sva pločevinki najprej pobarvala . Kasneje sva pločevinki okrasila še s pisanimi krogi. Z recikliranjem sva ustvarila lepa cvetlična lončka. Ustvarjal je tudi Jakob, njegov lonček mi je zelo všeč. Ko so se lončki posušili, smo jih napolnili z zemljo in vanje posadili fižol.
Imeli smo res lep dan. Pri nas doma imamo večkrat Ekodan. Velikokrat sadimo okrasna drevesa, rože, skrbimo za lepo in čisto okolico. Mami mi velikokrat reče, da je narava, v kateri živimo, naš privilegij. Ne vem, če sem jo takrat  razumel, ampak zdaj razumem. V tem času, ko smo vsi samo doma, sem ugotovil,  da vse kar potrebujemo, že imamo. Narava nam da veliko, če pa še kaj posadimo ali pa posejemo pa smo zmagali.

Tinai Marinič, 6. razred


 

dav

cof

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

Related Images:

Dostopnost