NOČ KNJIGE, 21.4.2017, na OŠ PODLEHNIK

V petek, 21.4.2017, ob 18.00 uri,  smo tudi na naši šoli proslavili NOČ KNJIGE. V šoli se je zbralo 31 učencev, knjižničarka in pet  učiteljic. Imeli smo tudi goste: dramska skupina KD Podlehnik je odigrala sliko Butalci gredo po vino. Ga Danica Kurež  pa je povedala nekaj o dramatizaciji literarnega dela.

Zelo dobro so nas presenetili mladi igralci-učenci, ki so kljub kratkemu času za pripravo zelo suvereno odigrali sliko Kako so si Butalci omislili pamet. Po obeh dramatizacijah so učenci skupinsko reševali še delovni list o pisatelju Franu Milčinskem in njegovem delu. Zelo dobro so se odrezali in bili za to nagrajeni. Posamezni učenci in učiteljica Petra so pripravili Zvezdico Zaspanko v slovenskem , angleškem in nemškem jeziku in vse popestrili še s senčnimi lutkami. Vmes so ostali učenci z učiteljico Jasno izdelovali lučke.

Učiteljice  Anita, Dragica in Milica pa so pripravile večerjo . Po večerji so učenci pod vodstvom učiteljic pospravili učilnico in se odpravili na pohod na Gorco. Na Gorci  nas je že čakal g. Rudi Jerenec (naš upokojeni učitelj), ki nam je pripravil zanimivo predavanje o zvezdah in nam jih na nebu s pomočjo daljnogleda tudi pokazal. Ura je hitro minila in vrnili smo se nazaj v šolo. Prespali smo v vrtcu po skupinah.

Zbudili smo se dokaj zgodaj in se počasi pripravili na zajtrk. Učiteljica Anita in nekaj učencev  je peklo palačinke, ostali smo pospravili blazine in igralnice. Ob 7.30 smo imeli skupni zajtrk, počistili smo učilnico in šli do prihoda staršev še na igrišče.

Z dogajanjem ob NOČI KNJIGE v šoli smo bili vsi zelo zadovoljni, saj smo se imeli lepo.

Knjižničarka : Ana Gajšek

Related Images:

Dostopnost