V četrtek, 19.11. 2020, sem se kot predstavnik naše šole udeležil prve otroške novinarske konference, ki so jo predstavniki Otroškega parlamenta in Zveze prijateljev mladine Slovenije organizirali preko zoom konference. Z mentorico šolske skupnosti na naši šoli, gospo Matejo Sakelšek, sva se odzvala na povabilo na konferenco, saj smo učenci na naši šoli mnenja, da je prav, da povemo svoje mnenje, sploh o dogodkih, v katere smo vključeni.

Na virtualnem srečanju smo se pogovarjali o tem, kako mladi doživljamo to situacijo s Covidom-19 in in to iz našega stališča. Govorili smo o tem, kako doživljamo te koronačase mi, šolarji, ki se v tem trenutku že drugič šolamo na daljavo.
Nekateri poročevalci so izpostavili predvsem preobremenjenost učencev z nalogami. Sam sem se vključil v razpravo in povedal tudi, da imamo na naši šoli naloge lepo razporejene čez cel teden in da nimamo prenatrpanih urnikov, o čemer so poročali iz mnogih šol.

Skratka, prišli smo do ugotovitve, da moramo sodelovati in upoštevati navodila učiteljev, saj bomo le tako dosegli znanje in bomo lahko uspešno pisali teste, ko se vrnemo nazaj v šolske klopi.

Anže Hren, 9. razred

Related Images:

Dostopnost