Tudi letos smo na Osnovni šoli Podlehnik obeležili Teden otroka na prav poseben način. Od ponedeljka, 2. oktobra, pa vse do srede, 4. oktobra, so se na šoli odvijale številne zanimive dejavnosti, ki so otroke spodbudile k raziskovanju, učenju in druženju. Številne aktivnosti so prinesle nasmeh na obraz vsem sodelujočim.

V začetku tedna so se učenci lahko preizkusili v različnih družabnih igrah. V oddelku jutranjega varstva in v OPB ter po nekaterih razredih so se učenci lahko pomerili v različnih kvizih in  Brain Boxih. S pomočjo sošolcev, ki so že dobro poznali pravila iger, so se vsi učenci lahkotno vključili v igro ter se ob tem zabavali in učili. Na voljo so imeli tudi različne enciklopedije in knjige, ki so spodbudile radovednost in  učence k iskanju odgovorov na različna vprašanja.

V višjih razredih pa so se učenci pomerili v različnih kvizih, ki so preizkušali njihovo znanje na različnih področjih. To je bil odličen način, da so učenci lahko pokazali svoje znanje na igriv in sproščen način.

V sredo, 4. oktobra so učenci 6. in 7. razredov pod mentorstvom učitelje Majde in učiteljice Mojce spekli palačinke za vse otroke naše šole. Z okusnimi palačinkami so se lahko posladkali tudi učitelji in učiteljice. 

Četrtek, 5. oktober je bil posvečen dnevu dejavnostim z naslovom “Nič nas ne more presenetiti / Samozaščitno obnašanje”. Ta dan so nas obiskali policisti in gasilci, ki so učence poučili o pomembnosti samozaščitnega obnašanja in varnosti. Skupaj smo izvedli različne dejavnosti, povezane z evakuacijo in ukrepi v primeru nesreče. To je bila priložnost, da so se učenci naučili, kako ravnati v nujnih situacijah, ter razvijali svojo odgovornost do lastne in šolske varnosti.

Zadnji dan Tedna otroka je bil posvečen pomembni temi – podnebnim spremembam. Učenci so imeli priložnost raziskati, zakaj so podnebne spremembe problem in kako vplivajo na naš planet. Skozi različne aktivnosti so spoznali, da se naš svet spreminja, in da je ogrožena naša varnost ter celoten ekosistem.

Učenci so se poučili o pomenu varovanja okolja in kako lahko vsak posameznik prispeva k boljši prihodnosti našega planeta. To je bila priložnost, da so razvijali zavest o trajnosti in pomenu ohranjanja narave za prihodnje generacije.

Teden otroka na naši šoli OŠ Podlehnik je zaznamovalo veselje do učenja, druženja in ozaveščanja o pomembnih temah. Upamo, da so se učenci veliko naučili ter razvili odgovornost in skrb za svojo prihodnost ter prihodnost našega planeta.

Mentorica šolske skupnosti Mateja Šibila

Related Images:

Dostopnost