7.– 11. OKTOBER 2019

Vsako leto različne organizacije in društva obeležujejo Teden otroka. Tudi na naši šoli ta teden ne mine brez dogodkov, ki popestrijo šolski vsakdan. Ker letos mineva 30 let od sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah, so bile otrokove pravice osrednja tema Tedna otroka. Slovenski pesnik Tone Pavček je nekoč na to temo napisal letošnjo poslanico:

In kako smo ta teden, ki smo ga še malo podaljšali, preživeli mi?

Ponedeljkovo jutro smo gostili prav posebnega gosta na štirih tačkah, ki sta ga na obisk pripeljala naš učenec Domen in kužkova skrbnica. Škotski ovčar Kai se je ponosno pokazal učencem naše šole, pokazal nekaj trikov ter se pustil pobožati našim učencem. Kai je s svojim prihodom otvoril zbiralno akcijo v mesecu oktobru, ko lahko učenci s svojimi prispevki pomagajo Društvu proti mučenju živali Ptuj in podarijo hrano za zapuščene živali ali pa kakšen evro ali dva za poplačilo veterinarskih storitev.

V torek zjutraj so nam začetek dneva glasbeno popestrili učenci Tadej, Anže in Tilen, ki so nam zaigrali na svoje harmonike.

V četrtek pa so jutro pričeli člani lutkarskega krožka s prisrčno predstavo Napodimo dolgčas, ki so jo učenci naše šole spremljali z velikim zanimanjem od začetka do konca.

Teden je bil poln tudi drugih dejavnosti, ki so jim jih pripravili učitelji naše šole, potekali so dnevi dejavnosti, pa popoldanski izlet kluba radovednežev, tudi delavnice na temo podjetništva so potekale v tem tednu.

Ker je bil teden prekratek za vse, kar smo želeli početi, smo v torek, 15. 10. 2019, simbolično zaključili Teden otroka z druženjem ob vrtnih hišicah za našo šolo ob pečenih in kuhanih kostanjih. V septembru pa smo več kot uspešno izvedli tudi prvi del projekta Trajnostna mobilnost, zato smo v torek še enkrat spraznili tudi parkirišče in je tako lahko postalo igrišče.

Skupnost učencev OŠ Podlehnik vsako leto s prijetnim druženjem razveseli prvošolce. Letošnji devetošolci so bili odgovorni za organizacijo sprejema prvošolčkov v Skupnost učencev. Z njimi so se najprej igrali v tradicionalni igri Ali je kaj trden most?, nato ustvarili skupen plakat ter prvošolčke vodili skozi prisego. Na koncu so naši najmlajši učenci prejeli še skromna darila, ki so jim jih pripravile devetošolke.

Mentorica Skupnosti učencev

Petra Klobasa Petrač

Related Images:

Dostopnost