V ponedeljek, 10. oktobra 2016, smo za učence in otroke vrtca pripravili dejavnosti, povezane z evakuacijo šole.

Ob 8. uri so se razredniki in drugi delavci šole z učenci pogovorili o pomenu evakuacije iz prostora, kjer je nevarnost, o varnih poteh umika in jih seznanili z zbirnimi mesti pred šolo.

Ob 8.30 smo nameravali sprožiti ročno sireno, ampak zaradi dima, ki smo ga pripravili v učilnici THV, so se ob 8. 25 sprožili avtomatski javljalniki požara in sprožili vse sirene.

Z učenci smo takoj izvedli vodeno evakuacijo iz šole na določeno zbirno mesto. Poklicali smo na PGD Podlehnik, od koder so takoj izvozili z vso razpoložljivo tehniko in po predaji poročila, da so iz stavbe rešeni vsi učenci razen enega, so gasilci izvedli notranji napad, iz stavbe rešili ponesrečenca in ga s prvo pomočjo ustrezno oskrbeli.

Praktičnega prikaza reševanja in gašenja se je udeležilo 9 članov PGD Podlehnik, ki so uporabili razpoložljivo opremo, tudi uporabo dihalnih aparatov za notranji napad. Prikazali so tudi, kako gasilci prvi pomagajo ponesrečencem na kraju nesreče.

Nato so gasilci učencem pokazali še sistem gašenja s peno, učenci pa so si ogledali tudi opremo za reševanje, ki je nameščena v gasilskih vozilih.

Po malici so učenci izvajali naslednje aktivnosti:

  • otroci vrtca – ogled gasilskih vozil, pogovor z gasilci;
  • učenci 1. in 2. razreda – ogled policijske postaje Podlehnik in dejavnosti v šoli, povezane z varstvom pred nesrečami doma;
  • in 4. razred – aktivnosti in ustvarjanje na temo Kako lahko preprečimo nesreče v svojem domu;
  • – 9. razred – na Policijski postaji Podlehnik so učenci prisluhnili predavanju policistov Damjana Bračiča in Hliš Boštjana, ki sta učencem predstavila nevarnosti in pasti, ki nanje prežijo na internetu. Del predavanja sta namenila tudi predstavitvi dela policije in pogovoru o nevarnostih prepovedanih drog.
  • – 9. razred – učenci so pod vodstvom svojih učiteljic Mojce Pajek, Dragice Šegula in Petre Klobasa Petrač izvajali praktične delavnice iz prve pomoči – kako pomagam nezavestnemu ponesrečencu in kako oskrbim krvaveče rane.

Related Images:

Dostopnost