Spoštovani starši!

Pošiljamo Vam obvestilo varnostne narave. Zaradi izgradnje avtoceste Draženci – Gruškovje so se varnostne razmere na vseh cestah v naši občini močno poslabšale. Posebej nevarna je postala cesta skozi Podlehnik, ki je v neposredni bližini šole in vrtca.

Ker vzporednih cest še ni, na magistralki pa potekajo gradbena dela, se vozniki samodejno preusmerjajo na lokalno cesto, zato je promet po njej močno povečan. Težave nastajajo tudi zaradi zaprtja mostu v Tržcu, ki bo  predvidoma  odprt šele konec junija.

Vse to seveda močno zmanjšuje varnost vseh udeležencev v prometu, posebej še otrok. Šola bo učence redno, na razrednih urah in tudi drugače,  opozarjala na nevarnosti in varno gibanje po cestah, prav tako bomo v dogovoru z lokalno skupnostjo premaknili  avtobusno postajališče na za učence varno mesto!

Prosimo, da jih tudi Vi redno opozarjate na  previdnost in nevarnosti na cestah ter nadzorujete njihovo gibanje, saj bomo le tako preprečili možnost poškodb in nesreč v času, dokler se ne bodo prometne razmere uredile. Prav tako opozarjamo, da tisti otroci, ki jih starši niste vpisali v varstvo vozačev ali podaljšano bivanje, šolo zapuščajo brez nadzora, kar lahko pripelje do neljubega dogodka, katerega zaposleni v šoli ne moremo in ker nimamo soglasja staršev, ne smemo preprečiti. Po predvidevanjih lahko vso to dogajanje traja vsaj do konca koledarskega leta 2016, varnostno posebej pereči pa bodo poletni meseci. Zato poskusimo vsi skupaj biti čim bolj previdni.

S spoštovanjem,
Dejan Kopold, l. r.
ravnatelj OŠ Podlehnik

Related Images:

Dostopnost