V torek, 20. decembra 2022, ob 18.00 uri je v avli naše šole potekal božično – novoletni koncert z naslovom EN SVET IN TOLIKO RAZLIČNIH SANJ. Dogodek smo pripravili pevci otroškega in mladinskega pevskega zbora ter izbirnega predmeta ansambelska igra skupaj z glasbeniki OŠ Podlehnik. Veseli smo, da se nas je kljub obolelosti nekaterih pevcev in inštrumentalistov zbralo okrog 6o mladih ustvarjalcev.

Poslušalci, ki so se zbrali v velikem številu, so z obiskom in aplavzom dali veliko priznanje nam mladim pevcem in glasbenikom inštrumentalistom, ki smo se po času spletnega ustvarjanja in koncertiranja na daljavo ponovno predstavili z ustvarjanjem v živo. Glasbeno ustvarjanje na naši šoli namreč ni presahnilo niti v času največjega razmaha koronavirusa. Tudi v tem obdobju smo ustvarjali pevske izzive in koncerte, ki so postali prepoznavni tudi širše ter tako ohranjali stik z glasbenim ustvarjanjem.
V naših skladbah smo se v tem glasbenem večeru sprehodili po mnogih deželah in glasbenih zvrsteh ter tako kot pravi naslov koncerta spoznavali, da smo vsi le delček enega sveta in ima vsak izmed nas svoje sanje. Sanje in želje imamo za svojo prihodnost mi, imajo pa jih tudi naši vrstniki po svetu.

Hvala vsem za vaš prispevek in da podpirate mlade pevce in inštrumentaliste pri njihovem ustvarjanju.

Pevci OPZ in MPZ

Related Images:

Dostopnost