Spoštovani starši!

Občina Podlehnik se tudi letos pridružuje občinam organizatorkam Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki vsako leto poteka od 16. do 22. septembra. Osnovna šola Podlehnik se priključuje občinskemu projektu ETM, zato vas prosimo za sodelovanje.

Avto že dolgo ni več v modi, to zdaj vemo že vsi. Zato vsako leto med 16. in 22. septembrom okrasimo ulice ter pozovemo k spremembi potovalnih navad. Letos pod sloganom: Trajnostno povezani.

Cilj aktivnosti je sprememba potovalnih navad osnovnošolcev v smeri trajnostne mobilnosti (avtobus, kolo, peš, …), zmanjšanje motoriziranega prometa v okolici šole, zmanjševanje okoljskih obremenitev, spodbujanje gibanja in krepitev zdravja otrok. Starši, ki otroke vozite v šolo z avtomobili, ste povabljeni, da parkirate vsaj 100 m od šole. V primeru, da je pot varna in so otroci stari več kot 7 let, priporočamo, da jo prehodijo sami.

V tednu mobilnosti, od 16. – 22.9.2022, bomo naša parkirišča spremenili v igrišča, zato vas vljudno prosimo, da otroke odložite na varnih mestih in jih navajate na varno hojo v šolo. Od torka, 20.9.2022, do četrtka 22.9.2022, bo od 7. – 8. ure tudi deloma zaprta ulica do šole. O ostalih dejavnostih bodo učenci sproti obveščeni po razredih.

Pot v šolo je lahko tudi zabavna, sproščujoča, hkrati pa pripomore k boljšemu zdravju in večji samostojnosti otrok.

Lep pozdrav in hvala za razumevanje.

Koordinatorica projekta na OŠ Podlehnik: Jožefa Vogrinec

Ravnatelj: dr. Dejan Kopold

Related Images:

Dostopnost