V četrtek, 20.12.2018, smo učenci in učitelji osnovne šole Podlehnik ter otroci in vzgojiteljice iz našega vrtca priredili novoletno proslavo in bazar.

Dopoldne smo namenili pripravi izdelkov za bazar in postavitvi scene. Seveda ni manjkalo dobre volje in smeha. Izdelave izdelkov so se lotili vsi razredi z namenom, da pokažejo svojo ustvarjalnost in obenem olajšajo šoli financiranje nekaterih projektov, ki spadajo v razširjeni program šole in vrtca.

Učenci so prav tako vadili točke, s katerimi so se predstavili na proslavi.

Nekaj po četrti uri popoldan se je šolska telovadnica napolnila do zadnjega kotička s starši, babicami in dedki, prijatelji in znanci, med obiskovalci pa smo bili še posebno veseli župana občine Podlehnik, mag. Sebastijana Toplaka. Prireditev se je začela s slovensko himno, saj smo obeležili tudi državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti.  Zbrane je nagovoril ravnatelj šole, dr. Dejan Kopold.

Plesali, peli in recitirali so učenci prav vseh razredov, svojo umetniško žilico pa so pokazali tudi naši najmlajši – otroci vrtca Podlehnik. Predstavili so se nam seveda tudi pevski zbori in šolski bend s svojo priredbo skladbe Tivoli. Delček ene od  pesmi so pevci zapeli tudi v znakovnem jeziku.

Rečemo lahko, da so bili starši in drugi gostje navdušeni nad izvedbo proslave.Sledil je bazar, na katerem so se prodajali ročni izdelki otrok in učencev. Ob tej točki bi se radi zahvalili staršem in drugim obiskovalcem za vse prispevke, ki so jih namenili našim učencem. Po proslavi smo odšli domov in bili veseli, saj je bil za nami uspešen dan.

 

Lara Kolar, Tadeja Hrnčič in Anže Hren

Related Images:

Dostopnost