“Z besedo predaja človek človeku svoje misli, z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo svoja čustva.” (Georgij Plehanov)

Foto: Daniel Novakovič/STA

 

Tudi učenci od 6. do 9. razreda smo svoja čustva izkazali umetnosti na naš kulturni dan, dne 10. oktobra 2017 v Ljubljani.  

Dan se je pričel z obiskom predsedniške palače. Tam smo po kulturnem programu, ki ga je predstavila naša šola, spoznali prostore in nekaj uslužbencev, ki predsedniku pomagajo pri njegovem delu.

Kulturni program so izvedle Neža Feguš, Nina Pernek, Zala Rihtar

Z njimi stojita gospa Nataša Kovač, generalna sekretarka kabineta in gospod Jan Kovačič iz predsednikovega urada

 Po prijazni zahvali za naš obisk smo se sprehodili mimo slovenskega parlamenta do Cankarjevega doma, kjer smo si ogledali Slovenske filharmonike, ki so s pomočjo dirigenta Mihe Rogina in povezovalca Boštjana Gorenca Pižame izvedli program Čudoviti svet glasbil, v katerega so zajeli Brittenov  Vodnik po orkestru in Bizetovo Arležanko.

Po Ljubljani, ki je polna kulturnih znamenitosti, smo se odpravili do Muzeja iluzij, kjer smo si naše oči napasli na najrazličnejših optičnih prevarah in naredili tudi nekaj slik.

Muzeju je sledil še ogled starega mestnega jedra, kjer smo tudi pomalicali in zaključili kulturni dan.
Kultura ni vedno nekaj, kar bi se dalo nadomestiti, zato menimo, da so kulturni dnevi nekaj zabavnega in potrebnega na poti odraščanja.

 

Zala Rihtar in Neža Feguš, 9. r

Related Images:

Dostopnost