V petek, 26. 4. 2019, nas je na OŠ Podlehnik v okviru svojega projekta 20 za 20 obiskal bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak – Soki. Marko Soršak – Soki je avtor projekta »20 za 20 – za šole s posluhom«, donira glasbila številnim šolam po Sloveniji. Tudi predsednik republike, g. Borut Pahor,  je častni pokrovitelj projekta, ki mlade spodbuja h glasbenemu ustvarjanju. Za projekt “20 za 20” je leta 2015 od Predsednika Republike prejel posebno priznanje “Jabolko navdiha”.

Pravi namen njegovega obiska je bil za naše učence presenečenje. Učenci so pričakovali predstavitev tolkal in niso poznali pravega namena njegovega obiska. Na začetku sta se s skladbama predstavila šolska benda, ki sta s pomočjo pevcev pevskih zborov poskrbela za prijetno vzdušje in predstavila zabavno glasbeno ustvarjanje na šoli. Navdušili so tudi Sokija, sponzorje iz zavarovalnice Grawe, župana občine Podlehnik mag. Sebastiana Toplaka ter vse zbrane učence in delavce šole.

Po programu je Marko Soršak povedal nekaj o svoji življenjski poti, ki se je začela v Mariboru. Njegova prva ljubezen so bili BOBNI, kar ga je tudi privedlo do tega, da še danes ves svoj čas posveti temu glasbilu. Učencem je nagovoril, da so v življenju najpomembnejše sanje. To, da sanjamo in da si želimo tisto, za kar smo prepričani, da je prav in »tisto pravo«. Na zanimiv in zabaven način je predstavil igranje na bobne, ter k ustvarjanju pritegnil tudi učence in učiteljico, ki so se preizkusili v igranju.

Največje presenečenje za vse učence pa je bilo, ko nam je zaupal, da nam bo s pomočjo zavarovalnice  Grawe ta komplet bobnov podaril. Hitro so se med učenci začele pojavljati ideje, kako postati bobnar. Učenci so se s težavo poslovili od glasbenika, saj je bila njegova predstavitev res doživeta in je popestrila njihov vsakdan v šoli.

Related Images:

Dostopnost