Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

POPESTRIMO ŠOLO in POLETNE POČITNICE

Tako kot med šolskim letom so bile aktivnosti POŠ pisane tudi med poletnimi počitnicami. Izvajali smo različne aktivnosti, ki so se med seboj povezovale in bogatile počitniške dni.

Z učenci smo dolgočasen siv asvalt obarvali s pisanimi vzorci, igrami, stripi in napisi. Odpravili smo se na različne mini in maksi pohode do gozda, travnika in ribnika, kjer smo raziskovali naravo in uporabljali domišljijo za posebne gozdne igre in ustvarjali posebne rekvizite iz naravnih materialov. V gozd in na travnik smo povabili učiteljico angleščine, peli smo angleške pesmi, se igrali v angleščini, ustvarjali z blatom, poimenovali rastline in ustvarili gozdno galerijo (izdelki iz storžev, listov, vej, blata …).

K nam v Podlehnik smo na Gozdne delavnice povabili tudi učence iz OŠ Žetale, seznanili smo se Geochachingom (moderna oblika iskanja zaklada), poiskali smo eno izmed škatel in se vpisali na seznam. Med počitnicami smo šolo popestrili z različnimi športi: pohodništvo, rolanje, igre z žogo, športno plezanje, gimnastika, badminton, skok v daljino. Učenci so šolsko igrišče spremenili v pisan poligon, izvajali smo štafetne in orientacijske igre, se odmikali vodnim balonom, preskakovali gumitvist …

Svoje spretne prste smo urili s šivanjem gumbov, črk, zapestnic, verižic in vzglavnikov. Z avtobusom smo se podali na Ptuj in obiskali ptujski grad, kjer smo se sprehodili po grajskih sobanah, spoznali smo stara glasbila, orožja, stare pustne običaje, izdelali smo si papirnate krone in se okronani vrnili v Podlehnik. Ob športnih igrah so se učenci naše šole sklepali nova prijateljstva in se družili z učenci OŠ Videm, OŠ Žetale, OŠ Majšperk, OŠ Lepoglava in OŠ Bednja.

Ob koncu počitnic smo z učenci zasnovali nove načrte, ki jih bomo z veseljem izvajali na aktivnostih POŠ v novem šolskem letu.

Pisano množico naših utrinkov si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Related Images:

Dostopnost