Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

V okviru projekta POŠ smo učencem naše šole pripravili raznolike aktivnosti in dejavnosti, ki vsem prijavljenim učencem omogočajo aktivno, zabavno in ustvarjalno preživljanje časa med šolskimi zidovi in izven njih. Učenci k aktivnostim zelo radi prihajajo, se veselijo novih tem in podajajo svoje predloge in skupaj sodelujemo pri kreiranju časa, ki ga preživimo drug z drugim.

S spretnimi prsti, ustvarjalno energijo, z željo po nečem novem in drugačnem je naša šola vsak dan, teden in mesec bolj pestra. Idej in predlogov za nove debate, ustvarjanja … nam nikoli ne zmanjka, učenci postajajo čedalje spretnejši, pri argumentiranju in zagovarjanju svojih mnenj pa bolj samozavestni.

Najmlajši svojo domišljijo kreirajo s pomočjo lutk, s katerimi se poistovetijo in se lažje sporazumevajo. Tema o prijateljstvu je postala rdeča nit naših aktivnostih, ki se ne izčrpa (pretrga). Gradimo nove povezave med učenci, saj se na aktivnostih povezujejo in spoznavajo, se družijo na drugačen način in gradijo nove zanimive zgodbe. Učenci sodelujejo v manjših skupinah, po potrebi krepijo šibka ali močna področja in določeno aktivnost obiščejo individualno.

Učilnico smo prestavili tudi izven šolskih zidov, sprehodi v naravo predstavljajo poseben izziv, saj je vsaka aktivnost zgodba zase, spremljamo naravo skozi letne čase, preizkušamo svojo orientacijo in krepimo svoje čute. Ena zelo ljubih aktivnosti je prav gotovo Nevihta na igrišču, kjer učencem idej za nove igre nikoli ne zmanjka. Na šolskem hodniku pa lahko vsako prosto minuto izkoristimo in tako mimogrede odskačemo vsem ljubo igro ristanc (avionček ali gobica, kot jo različno poimenujemo). Ker se tudi med počitnicami radi družimo, so naše skupne ure ustvarjalno aktivne.

Ugotovili smo, da so naši učenci tudi med počitnicami radi aktivni. Razgibavali smo svoje prste, peljali domišljijo na igrišče in se poigrali igre naših staršev. Najbolj spretni so poskrbeli, da smo imeli posebej okusne malice. Spekli smo si palačinke, mafine in pripravili različne sendviče. Za dobro vzdušje smo dodali ščepec glasbe in naredili nove načrte, kako si bomo v prihodnje popestrili našo šolo (za šalo).

Related Images:

Dostopnost