Spoštovane učenke in učenci, spoštovani starši,

poletje se postopoma zaključuje in šolski zvonec se bo kmalu v vseh šolah po državi ponovno oglasil. Tudi v Osnovni šoli Podlehnik pričenjamo s poukom v novem šolskem letu 2022/2023. S poukom bomo tako pričeli v četrtek, 1. septembra 2022, ob 8.00 .

Učence od 2. do 9. razreda pripeljejo redni šolski avtobusi v šolo po rednem urniku do 7.55 . Učenci od 2. do 9. razreda naj imajo s sabo torbe, beležko, pisala in copate.

Po dveh in pol zelo zahtevnih letih lahko z veseljem zapišem, da v novo šolsko leto 2022/2023 vstopamo mirno in zelo dobro pripravljeni, pričetek pouka pa se bo izvajal v šolah in to brez zaščitnih mask tako za otroke, kot za zaposlene.

V osnovni šoli Podlehnik pa smo tekom celotnega poletja še bili v gradnji in tako vse deležnike pričakuje precej prenovljena šola.

Prvi šolski dan bo potekal po naslednjem programu:

– ob 8.00: pozdravni nagovor ravnatelja šole v šolski avli;
– do 9.35: sprejem učenk in učencev s strani svojih razredničark/razrednikov;
– do 9.55: malica;
– od 9.55: pouk po urniku, katerega učenke in učenci prejmejo v šoli s strani svojih razredničark oz. razrednikov.

Pouk traja do 12.20, kosila za vse učence prvi šolski dan ne bo (izjema je predhodno naročilo na kosilo).

Za učence od 1. do 5. razreda bo prvi šolski dan organizirano podaljšano bivanje in kosilo le po predhodnem naročilu! Prosimo, da prisotnost učenke/učenca pri podaljšanem bivanju in naročilo na kosilo sporočite v tajništvo šole na telefonsko številko 02 795 31 00 ali po e-pošti tajnistvo@sola-podlehnik.si do vključno srede, 31. 8. 2022, do 10.00 .

Za učence od 6. do 9. razreda bo prvi šolski dan organizirano varstvo vozačev in kosilo le po predhodnem naročilu! Prosimo, da prisotnost učenke/učenca pri varstvu vozačev in naročilo na kosilo sporočite v tajništvo šole na telefonsko številko 02 795 31 00 ali po e-pošti tajnistvo@sola-podlehnik.si do vključno srede, 31. 8. 2022, do 10.00 .

Učenci 1. razreda pridejo v spremstvu staršev v šolo ob 10.00 .

Odhodi šolskih avtobusov v vse smeri bodo ob 12.25 ali po času redne avtobusne linije. Če boste na prvi šolski dan otroka prijavili v OPB ali popoldansko varstvo vozačev morate za prevoz otroka domov poskrbeti starši sami, saj bodo avtobusi na prvi šolski dan odpeljali v vse smeri ob že zapisani uri – ob 12.25.

Šolski prevozi – avtobusne linije moramo v šoli šele prejeti s strani Občine Podlehnik in bodo, takoj ko jih prejmemo, objavljene na spletni strani šole. Po trenutnih informacijah pa zaenkrat prevozi v vse smeri ostajajo nespremenjeni.

Nasvidenje v novem šolskem letu.

dr. Dejan Kopold

Related Images:

Dostopnost