Od 19. do 23. aprila smo se učenci 3. razreda odpravili v plavalno šolo v naravi v dom Burja v Seči.
Pot smo začeli z avtobusom v torek zjutraj ob 7. uri. Vozili smo se približno 3 ure in pol. Ko smo prispeli v Portorož, nam je voznik dal kovčke iz prtljažnika. Kovčke smo odpeljali v bungalove. Imeli smo nekaj časa, da se razpakiramo. Nato smo odšli v jedilnico, kjer smo imeli sestanek. Dobili smo navodila, kaj lahko počnemo in kaj ne. Nato smo pojedli kosilo. Po kosilu smo odšli v bungalove na počitek. Po počitku smo odšli v predavalnico, kjer smo si ogledali film o solinah in probali slovensko sol. Ogledali smo si tudi soline. Nato smo imeli plavanje. Po večerji smo odšli na igrišče, nato pa spat.
V sredo smo imeli bujenje ob 7. uri. Postlali smo postelje in počistili bungalova. Nato sta dežurna učenca pripravila vse potrebno za zajtrk. Po zajtrku smo odšli v fitnes na obali. Pred kosilom smo spet imeli plavanje. Po kosilu smo spet imeli počitek. Popoldan smo odšli na obalo z učiteljico Lili. Raziskovali smo morsko obalo in plitvino morja. Nato je spet sledilo plavanje. Po večerji smo se odpravili v Portorož na sladoled. Do bungalovov smo se vračali v temi, zato smo prižgali ročne in naglavne svetilke.
V četrtek smo se po zajtrku odpeljali z ladjico v Piran. Med potjo smo edini videli delfine. Ogledali smo si Piran in akvarij. Posladkali smo se z odličnim sladoledom. Pred kosilom smo spet imeli plavanje. Po kosilu smo imeli počitek in popoldansko plavanje. Odpravili smo se na sprehod in si ogledali park Forma Viva. Zvečer smo na igrišču igrali različne igre.
V petek je deževalo, zato smo po zajtrku šivali vrečke, ki smo jih napolnili s sivko in morsko soljo. Ob dnevu Zemlje smo posadili rumeni dren. Nastopali smo za Radio Koper. Nato smo se odpravili na plavanje. Popoldan sta nas obiskala g. ravnatelj in g. župan. Prinesla sta nam veliko sladkarij. Ogledali smo si tudi vrt kaktusov. Lahko smo si kupili kaktuse. Po plavanju smo imeli večerjo, nato pa smo se šli oblačit za ples. Na plesu je bilo super.
V soboto zjutraj smo slekli posteljnino in spakirali stvari v kovčke. Nato smo odšli na zajtrk. Po zajtrku smo imeli orientacijo po parku. Dopoldan smo zaključili s plavanjem. Po kosilu smo kovčke odpeljali do avtobusa, se poslovili od učiteljev doma Burja in se odpeljali proti Podlehniku. Tam so nas pričakali starši.
Ves teden smo se imeli zelo lepo.

Pija in Julija, 3. razred

Vožnja z ladjico
Učenci 3. razreda smo preživeli čudoviti teden v šoli v naravi. Vsak dan je bil zanimiv. Najbolj pa mi je ostal v spominu dan, ko smo se z ladjico odpeljali v Piran. Ladjica se je imenovala Solinarka. S takšno ladjico sem se peljal prvič. S sošolci in sošolkami smo zelo uživali. Peljali smo se do Pirana. Tam smo si ogledali Tartinijev trg in akvarij. Spoznali smo veliko vrst rib in drugih morskih živali. Nato smo se posladkali z zelo dobrim sladoledom. Na poti z ladjico smo videli tudi delfine in meduze.
Ta dan si bom zapomnil za vedno.

Teo, 3. razred

Related Images:

Dostopnost