V soboto, 12. 5. 2018, so učenci naše šole skupaj z mentoricami Mileno Mali, Jasno Cafuta in Petro Klobasa Petrač sodelovali na prireditvi »Spoznajmo države EU« v organizaciji Turističnega društva Ptuj, ki je potekala pod arkadami Minoritskega samostana na Ptuju. Kaj so o dogodku zapisali naši učenci, pa si preberite spodaj.

Ob osmih zjutraj smo se zbrali na Ptuju in pripravili vse potrebno za predstavitev »naše« države – Romunije. Ogledali smo si tudi stojnice ostalih sodelujočih, ki so bile lepe in na katerih so bile razstavljene razne stvari in simboli predstavljenih držav. Vsaka šola je imela krajši nastop. Cilj dogodka je bil ljudem predstaviti in približati evropske države. Vsem se nam bo dogodek vtisnil v spomin.

Lara, 7. razred

Na vsaki stojnici je bila zastava države, ki jo je šola zastopala. Učenci so za vsako stojnico naredili plakate, spekli kekse, ponekod so tudi narisali slike znanih osebnostih. Vsaka šola je morala pripraviti nastop, ki so ga pokazali na odru. Vsi nastopi so bili zelo zanimivi in dobri.

Gašper, 7. razred

Z učiteljicami smo se zbrali in skupaj odšli v Minoritski samostan na Ptuju. Na dvorišču samostana je bilo veliko stojnic. Naša stojnica je predstavljala Romunijo. Okrasili smo jo v romunskih barvah. Letošnja tema je bila šport in športniki. Učenci smo en dan prej naredili piškote in rumove kroglice, ki smo jih delili na stojnici skupaj z zastavicami in brošurami. V času prireditve sta dva učenca ostala pri stojnici, ostali pa smo si lahko ogledali ostale stojnice in nastope. Naš nastop je bil bolj proti koncu prireditve. Nastop smo pripravile Maja, Urška in Tadeja iz 7. razreda ter Tjaša iz 5. razreda. Med nastopom smo se zelo zabavale. Po koncu vseh nastopov smo se družili pri ostalih stojnicah. Zelo smo bili ponosni, da smo predstavljali Romunijo. Ob koncu prireditve smo pospravili stojnico ter učiteljicam pomagali odnesti stvari v avtomobile. Starši so prišli po nas in tako se je naš dan končal.

Maja, 7. razred

Related Images:

Dostopnost