»Ne živimo samo v enem svetu. Živimo v veliko majhnih svetovih. Lahko si jih izmislimo tudi sami. Lahko v njih ni nikogar razen nas ali pa so v njem samo tisti, ki jih povabimo. Prav zagotovo pa čisto vsi živimo v  dveh svetovih. … Ti moraš izbrati, v katerem od obeh boš živel. In živel boš v tistem, ki ga boš ustvaril. Toda ne moreš ga ustvariti sam. Nikoli sam. Vedno skupaj. Samo skupaj. Skupaj.«     Desa Muck

Prvi teden oktobra je za otroke še posebej pomemben in prijeten, saj ga zaznamuje teden otroka, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Ob tednu otroka je letos zapisala poslanico priznana mladinska pisateljica Desa Muck. Zgoraj je le drobec tega, kar je zapisala.

Tudi tokrat smo na naši šoli pripravili nekaj aktivnosti, ki so učencem popestrile šolski vsakdan v tem tednu. Učenci so si lahko ob jutrih ogledali risanke, se igrali družabne igre, se pošteno nasmejali ob ogledu dramske igre Krtačka Zobačka in ustvarjali v jesenskih delavnicah. V času pouka so ustvarjali na temo letošnjega tedna otroka Svet, v katerem želim živeti, in okrasili asfaltne površine s kredo. Sestal se je šolski parlament, na katerem so učenci povsem resno debatirali o naši, vaši in njihovi prihodnosti. V petek pa so se posladkali s palačinkami, ki so jih spekli in postregli devetošolci.

Related Images:

Dostopnost