Teden otroka 2018 je potekal od 1. do 7. oktobra. Tema letošnjega tedna je bila PROSTI ČAS. Letošnjo poslanico je zapisal Feri Lainšček, ki ga večina naših učencev že dobro pozna, saj so ga v preteklosti že imeli priložnost v živo spoznati in z njim poklepetati.

V tem tednu je bilo organiziranih kar nekaj dejavnosti, ob katerih so se učenci naše šole sprostili, se česar novega naučili in se ob tem tudi zabavali. Učenci so v delavnicah pletli zapestnice prijateljstva, izdelovali papirnate rokice in pripravljali misli, s katerimi so okrasili šolske prostore, pekli pecivo, se družili z otroki iz vrtca, se poveselili ob zvokih harmonike, plesu in predstavi, s katerimi so si popestrili jutra. Ker se je istem tednu zaključil tudi projekt Nacionalni mesec branja, smo izvedli tržnico knjig, za katero je bilo med učenci res veliko zanimanja, saj so si učenci izmenjali preko 90 knjig. Devetošolci pa so popestrili prvošolcem dan s kratko predstavo in jih po uri druženja sprejeli v Skupnost učencev OŠ Podlehnik.

Zavedamo se, kako dragocen in pomemben je prosti čas, zato ga morajo mladi preživeti kvalitetno z družino, na igriščih, med svojimi vrstniki, na sprehodu po gozdu ali bližnjem travniku. Prosti čas naj si organizirajo po svoje in iščejo tisto, kar jih veseli in navdušuje.

mentorica skupnosti učencev Petra Klobasa Petrač

Related Images:

Dostopnost