Vsebina je trenutno v pripravi.

RSS MIZS – aktualne novice

 • Okrogla miza »Vprašaj državo: enostaven dostop do informacij javnega značaja« 28. 9. 2023
  Ob Svetovnem dnevu pravice vedeti in 20. obletnici uveljavitve Zakona o dostopu do informacij javnega značaja so danes, 28.9.2023, Transparency International Slovenia s partnerji javno predstavili novo spletno platformo »Vprašaj državo«, hkrati pa organizirali okroglo mizo, katere se je s strani Ministrstva za javno upravo udeležil državni sekretar Jure Trbič.
 • Ministrica Šinko na forumu o oblikovanju prihodnosti podeželja 28. 9. 2023
  Ministrica Irena Šinko se na povabilo ministra za kmetijstvo, ribištvo in hrano Kraljevine Španije Luisa Planasa Puchadesa in Evropske komisije (komisarke za kohezijo in reforme Elise Ferreira ter za komisarja za kmetijstvo Janusza Wojciechowskega) udeležuje Foruma na visoki ravni o podeželski politiki »Oblikovanje prihodnosti podeželja«.
 • Državni sekretar Štucin v Španiji na neformalnem srečanju ministrov za evropske zadeve 28. 9. 2023
  Državni sekretar Marko Štucin se je v Murcii udeležil neformalnega srečanja Sveta EU za splošne zadeve, na katerem so ministri in državni sekretarji za evropske zadeve razpravljali o širitvi EU in njenem vplivu na politike, proračun EU ter institucije in načine odločanja. Razprava je potekala tudi o odprti strateški avtonomiji EU in o pripravah na […]
 • Aktivnosti zaprtih oseb v zaporu Ljubljana, Koper in oddelku Nova Gorica 28. 9. 2023
  V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana smo v mesecu septembru izvedli obisk živalskega vrta, v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper in Oddelku Nova Gorica pa različne športne aktivnosti.
 • Konferenca Več se gibam, manj sedim, dobro spim 28. 9. 2023
  Ministrstvo za zdravje je ob Evropskem tednu športa skupaj z Fakulteto za šport in Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenjem športnih zvez organiziralo konferenco, na ki je bila namenjena medresorski razpravi v povezavi s telesno dejavnostjo.
 • Šola za podnebne ukrepe v Alpah 28. 9. 2023
  V Bohinju se je danes začela dvodnevna mednarodna konferenca o izobraževanju za podnebne spremembe, ki jo v okviru predsedovanja Slovenije Alpski konvenciji v sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje organizira Ministrstvo za naravne vire in prostor. Zbrane je uvodoma nagovorila tudi državna sekretarka Lenka Kavčič.
 • Slovenija na 33. mestu lestvice Globalnega inovacijskega indeksa 2023 28. 9. 2023
  Slovenija je na letošnji lestvici obdržala 33. mesto med 132 državami. Švica je ohranila prvo mesto med najbolj inovativnimi državami na svetu, katerega zaseda že več kot desetletje.
 • Le še nekaj dni do 11. slovenskih razvojnih dni 28. 9. 2023
  Med 2. in 6. oktobrom bodo v Ljubljani potekali 11. slovenski razvojni dnevi. Z njimi bomo slovenski javnosti predstavili, kako se Slovenija odziva na številne svetovne krize in humanitarne potrebe v svetu ter skupaj s partnerji prispeva h globalni solidarnosti, trajnostnemu razvoju in miru v svetu.
 • Četrti mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani 28. 9. 2023
  Jutri bomo četrtič obeleževali mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani, ki ga je razglasila Generalna skupščina Združenih narodov. Zmanjšanje izgub hrane in količine odpadne hrane je izjemnega pomena za prehod na trajnostne prehranske sisteme.
 • Danes obeležujemo svetovni dan boja proti steklini 28. 9. 2023
  Svetovni dan boja proti steklini je namenjen ozaveščanju, preprečevanju ter zavzemanju za odpravo stekline po vsem svetu, hkrati pa tudi združevanju ljudi, organizacij in deležnikov v boju proti steklini. Zadnji primer stekline pri živalih v Sloveniji je bil ugotovljen leta 2013 pri lisici. Slovenija ima priznan status države, proste stekline. Prizadevajmo si, da tako tudi […]
Dostopnost