Tudi letos smo učenci in zaposleni v OŠ Podlehnik izvedli aktivnosti ob dnevu slovenske hrane, ki je potekal v petek, 19.11. 2021. Ob uživanju Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo del dneva namenili ozaveščanju o tem, da hrana ne zraste v trgovini, razmisleku o prehranjevalnih navadah, pomenu čebel, medu in opraševanja.

Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave, smo velik poudarek namenili vlogi in pomenu domačega sadja in zelenjave.

Pridružili smo se vseslovenski akciji Tradicionalnega slovenskega kosila ter v ponudbo šolskega kosila v zimskem obdobju vključili lokalne jedi iz svežega in kislega zelja in repe.
Del dneva smo namenili tudi delavnicam, s katerimi krepimo telesno in duševno zdravje otrok in mladostnikov.

Nekaj utrinkov tega zelo zanimivega in poučnega dne, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Mentorica Dragica Šegula

Related Images:

Dostopnost