V petek, 16. 11. 2018, smo na OŠ in Vrtcu Podlehnik  obeležili Dan slovenske hrane  ter ob tem izvedli projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

Zjutraj smo se zbrali v avli in družno zapeli pesem ansambla Lojzeta Slaka – Čebelar. Zatem smo se odpravili v lepo pripravljeno jedilnico, kjer so nam učenci 9. razreda postregli tradicionalne slovenske jedi: mleko, med, jabolko, maslo in črn kruh. Vsa živila so bila slovenskega porekla, med pa nam je prijazno doniral lokalni čebelar.

Po zajtrku smo pod vodstvom učiteljev in zunanjih mentorjev izvedli številne delavnice, na katerih smo se seznanili s pomenom zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja, skrbi za zdrave zobe, primerni komunikaciji, samopodobi, stereotipih in predsodkih ter povezovanju v razredu.

Dan je potekal v prijetnem vzdušju, hkrati pa nam je prinesel veliko novega znanja.

Related Images:

Dostopnost