Spoštovani starši,

Vlada RS je 29. 4. 2020 sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerim od 18. 5. 2020 dalje postopoma odpravlja omejitve na področju šolstva in predšolske vzgoje. V zvezi s tem bo ministrica izdala sklep, ki bo določal, da se:

•    VIZ delo za učence 1., 2. in 3. razreda predvidoma od 18. 5. 2020 izvaja v prostorih šole,
•    VIZ delo za učence 9. razreda predvidoma od 25. 5. 2020 izvaja v prostorih šole,
•    lahko izvaja dopolnilni pouk ter druge oblike individualne pomoči za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja, od 25. 5. 2020 dalje.

V času izvajanja pouka v šoli moramo vsi upoštevati navodila NIJZ in MIZŠ, potrebne so organizacijske, kadrovske in prostorske spremembe in prilagoditve ukrepom v času epidemije Covid 19.

Med najpomembnejše ukrepi NIJZ navaja:

•    v šolo naj prihajajo le zdravi otroci, bolni ostanejo doma,
•    vzdrževati je potrebno primerno razdaljo,
•    vzdrževati je potrebno ustrezno higieno kihanja in kašljanja.

Od včeraj dalje starši učencev 1., 2. in 3. razreda prejemate natančna obvestila in navodila v zvezi s prihodom učencev v šolo s strani Vaših razredničark, teden kasneje pa bo enako še starši devetošolcev in učencev z učnimi težavami.

Spoštovani starši, dragi učenci,

zavedamo se, da je kljub vaši želji po srečanju s sošolci in učitelji ponovni prihod v šolo nekoliko stresen in negotov. Poskrbeli bomo, da boste šolski prag čim lažje prestopili in se v šoli počutili varne. Pri upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije pričakujemo pomoč staršev, ki ste se že izkazali kot naši uspešni podporniki, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

Skupaj bomo zmogli!
Lepo vas pozdravljam,
dr. Dejan Kopold, ravnatelj

Dostopnost